Карамелизирани Бадеми

23/04/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф75070146791
"Перфектното мезе, само на една ръка разстояние, приготвено за нула време "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо940
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • захар - 60 г, кристал
  • мед - 2 с.л.
  • бадеми - 100 г сурови ядки
  • валиния - 1 бр. прах
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задължително се ползват сурови ядки, те са по избор - бадем, орех и лешник, може и смесени.

В касерола се изсипва захарта, медът, маслото и ванилията и малко вода, около 2 с.л.

Поставя се на умерен котлон (от 9 - та степен на 5 - та степен) - захарта ще се стопи заедно с другите съставки и ще се превърне в каша. Оставя се да ври при често разбъркване, докато смени цвета си, да стане златист и да се получи карамел.

Не трябва да е с тъмен цвят, а по-скоро приятно бежов. Изсипват се много грубо нарязаните ядки и се разбърква около 1 мин.

Веднага се сваля от котлона и се изсипва върху хартия за печене и много бързо се разпределя с шпатула, защото стягат веднага.

Оставят се да се охладят напълно и след това се разчупват на парчета.

По този начин на приготвяне на карамела ядките не стават твърде твърди, а приятно хрупкави, а най-вече лесни за приготвяне.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар