gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ракия»Домашна Ягодова Ракия

Домашна Ягодова Ракия

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
02/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Какъв ще е вкусът на лятото - на ягодова ракия, разбира се"

Необходими Продукти

  • ягоди - 500 г, пресни
  • алкохол - 500 мл чист, 95 градуса
  • вода - 500 мл
  • захар - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се почистват и измиват. Нарязват се на четвъртини. Поставят се в дълбок буркан, отгоре са налива алкохолът.

Затварят се с херметична капачка и се оставят за 10 дни на тъмно, като бурканът се разклаща всеки ден.

В тенджера се изсипва водата и захарта, поставя се на умерен котлон и се разбърква, докато захарта се стопи.

Сваля се от котлона и напълно се охлажда.

Поставя се цедка върху тенджерата и се изсипват ягодите от буркана.

Ракията, която се получава, се насипва в бутилки. Съхранява се на хладно.

Домашната Ягодова Ракия е готова.

Източник: Fato in Casa da Benedetta

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: