gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Патладжан с доматен сос и чесън на тиган

Патладжан с доматен сос и чесън на тиган

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6832k3
Патладжан с доматен сос и чесън на тиган
Снимка: Таня Левенова
1 / 5
23/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Сочни патладжани, приготвени на тиган - кой иска още една порция"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и се нарязват на четири части.

Посоляват се и се оставят за 20 минути, за да се махне горчивината им.

След това се измиват, подсушават се и се нарязват на парчета

като картофи за пържене.

В тиган със загрято олио на два три пъти те се изпържват до готовност,

като се разбъркват често - правя го с две дървени лъжици, за по-лесно.

Когато са готови, се изваждат в чиния.

В същия тиган с добавка на малко олио/ако не е останало от патладжаните/,

се изсипва консервата с домати.

С прибор за смачкване се пасират доматите до еднородност.

Поставя се доматеното пюре, посолява се и се добавя водата.

Соса се пържи до желаната гъстота.

Накрая се добавя нарязаният чесън, магданоза и захарта.

Към готовият сос прибавяме патладжаните и оставяме ястието да се

задуши за около пет минути.

Изключваме котлона и оставяме ястието да се готви още 1-2 минути.

Вкусно е и топло и студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: