Патладжан и тиквички на тиган
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжан и тиквички на тиган

Патладжан и тиквички на тиган

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k3k6
Патладжан и тиквички на тиган
Снимка: Зорица
1 / 4
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Ето на това му казваме перфектната 3 в 1 комбинация - патладжани, тиквички иииии чесънче"

Необходими Продукти

  • патладжан - 1 бр.
  • тиквички - 2 бр., по - дребни
  • олио - за пържене
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започваме от тиквичките - избираме по-дребни с нежна кожа. Не ги белим, измиваме ги хубаво под течаща студена вода и ги нарязваме на еднакви по дебелина кръгчета.

Нареждаме ги върху чиста памучна кърпа и ги покриваме с друга. Оставяме ги за половин час, за да попие излишната влага, за да не пръскат по време на пърженето тиквичките и да не поемат излишна мазнина.

Патладжана измиваме, отстраняваме дръжката и нарязваме на шайби. Посоляваме обилно със сол и оставяме в гевгир за 30 минути.

Вземаме по няколко шайби патладжан в ръка и изстискваме горчивия сок.

В тиган със загрято олио пускаме една разполовена едра скилидка чесън да се запържи за кратко и да овкуси мазнината.

Изваждаме я и в тигана пържим шайбите патладжан до златисто. Обръщаме и пържим и от другата страна. След това изпържваме и тиквичките.

Прехвърляме ги в подходящи чинии и овкусяваме със сол и ябълков оцет.

Поръсваме със ситно нарязаните скилидки чесън и магданоз.

Патладжаните и тиквички на тиган са готови.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: