Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Класическа баница с тиква и орехи

Класическа баница с тиква и орехи

Митко ДжорджевМитко Джорджев
Новак
291965395
Класическа баница с тиква и орехи
Снимка: Митко Джорджев
1 / 3
23/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Както баба я прави - класическа баница с тиква и орехи"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • тиква - 500 г (обелена)
  • орехи - 100 - 150 г
  • канела - 1 - 2 с.л.
  • захар - 100 г
  • масло
  • мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната.

Взимайте по две или по три от корите, защото са тънки и се късат.

Наредете пласт настъргана тиква, след това орехи, канела и захар върху тях.

Навийте ги и ги поставете в намазнена с масло тава за печене - може и прави, може и вити.

Повторете тази процедура, докато изразходвате всички кори.

Намажете готовите кори с малко разтопено масло отгоре, преди да ги печете.

Сложете във фурната и печете баницата за 30 минути или докато не стане напълно готова.

Сервирайте поръсена с мед и още канела.

Източник: https://www.iifymmitko.com/

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
На колко градуса загрявате фурната? Не изтисквате ли тиквата преди да я наложите върху корите?
23.04.2018 15:58
3
2
Покажи всички подкоментари