gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Пържен Дроб (Тава Джигер) по Одрински

Пържен Дроб (Тава Джигер) по Одрински

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
26/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Е няма такава вкусотия - хем лесно, хем много бързо, а за вкуса да не говорим"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 1 кг (агнешки или телешки)
  • брашно - смес от 300 г пшенично и 150 г царевично за овалване
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черният дроб се изчиства много добре от ципите и жилите, нарязва се по дължина на много тънки ивици.

В купа се смесват двата вида брашно. Добавя се сол и черен пипер на вкус.

Дробът се отцежда и се овалва хубаво в брашното от всички страни и след това се слага се в гевгир и излишното брашно се изтупва.

Загрява се обилно количество олио в по-дълбок тиган и се изпържва до готовност.

Готовият дроб се отцежда върху кухненска хартия и се сервира със свежа салата от домати, печени чушки и гарниран с люти чушлета.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: