Лятна Вечеря с патладжани

ЗорицаЗорицаГуру94525629194
26/04/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 083
  • Преглеждания за месеца231
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 кг
  • домати - 5 - 6 бр.
  • кромид лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • черен пипер
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и без да се белят, се нарязват на шайби, посоляват се обилно и се оставят в гевгир за 30 минути. Изстискват се хубаво от горчивата вода, намазват се с олио и се изпичат на грил тиган за кратко от двете страни. Прехвърлят се в тавичка и се нареждат равномерно на един пласт.

В тенджерка с малко олио се задушават ситно нарязаният лук и настърганият морков. Добавят се обелените и настъргани домати, наситнената червена чушка и чесън, поръсва се със сол и черен пипер. Оставя се да къкри на тих огън около 30 минути.

След това се изсипва върху патладжаните и отгоре се поръсва с галетата. Полива се с 1 - 2 лъжици олио и се запича във фурната за около 20 минути.

Порциите се поднасят поръсени със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар