Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Бърза баклава с ванилия

Бърза баклава с ванилия

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Бърза баклава с ванилия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Бърза баклава, която се пече само за 20-ина минути, а се изяжда два пъти по-бързо"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • масло - 1 пакет (125 г)
  • орехи - около 1.5 ч.ч.
  • ванилия - 1 ампула
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделите кори на 2 равни части.

Едната половина кори поръсете с 1/3 от разтопеното масло и половината от едро смлените орехи. Завийте добре на руло и повторете процедурата с втората половина кори.

Нарежете рулата на хапки с големина около 2-3 см и ги подредете в подмазнена тава като пънчета, вертикално.

Отгоре поръсете с останалото 1/3 разтопено масло. Сложете баклавата да се изпече в умерена фурна на 180 градуса за около 20-25 минути или докато хване хубав розов загар.

Пригответе захарния сироп, като го кипнете за няколко минути. Оставете го леко да се охлади и залейте с него вече изстиналата баклава.

Поръсете баклавата с натрошени ядки отгоре и поднесете след като престои.

Бързата баклава с ванилия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
525
47
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Коко
Коко
..."добавях от плънката на всеки 2 кори". Ами тя от бърза баклава си е станала обикновена. Нали точно с избягването на мазането на всяка кора с мазнина и добавяне на плънка през 2-3 кори, авторът е постигнал това, което е дало името на баклавата- БЪРЗА!
01.09.2013 22:52
Лола
Лола
Тази рецепта ми допадна! Аз добавих 2 супени лъжици грис и малко канела в плънката. Сложих олио вместо масло и добавях от плънката на всеки 2 кори. Стана много вкусна!
15.01.2013 16:40
2