Пиле с ориз и киноа

26/04/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф63075620885
"И следващият път, когато баба ви дойде на гости, я изненадайте с подобрената класика - пиле с ориз и киноа "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо931
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се почистват и нарязват на дребно. Задушават се в малко вода с мазнина в тавата за печене. След като леко омекнат, към тях се прибавят измитите ориз и киноа.

Ястието се разбърква периодично и ако е необходимо, се налива малко вода.

Прибавят се сол на вкус, черен пипер, нарязан на ситно магданоз и куркумата. Щом водата се усвои, се наливат още три чаени чаши вода.

Бутчетата се поръсват със сол и черен пипер, след което се нареждат върху ориза и киноата.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага във фурната.

Пече се на 200 градуса, като по средата на печенето бутчетата се обръщат.

Малко преди готовност се маха фолиото, за да може ястието да получи хубав загар.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар