Панирани чеснови гъби
Pohovane pečurke sa belim lukom
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени Мезета»Панирани чеснови гъби

Панирани чеснови гъби

Панирани чеснови гъби
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Това страхотно бирено мезе няма да се изяде само, затова грабвайте по една бира и идвайте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете пънчетата на гъбите, те няма да ви трябват. За да не ги изхвърляте, с тях може да приготвите гъбена супа.

Почистете капачетата от гъбите и леко ги посолете.

Към мекото масло добавете ситно нарязан магданоз, пресован чесън и разбъркайте. С тази смес напълнете всяка гъба.

Вземете две и ги слепете с отвора на вътре, след което ги прихванете с клечка за зъби. Потопете всяко малко шишче в разбито яйце и оваляйте в галета.

Изпържете биреното мезе в загрято олио от всички страни до златист цвят.

P.S.Тази плънка е за овкусяване на гъбите и маслото при пърженето изтича. Ако искате гъби с плънка, може да замените продуктите по ваш вкус.

Панираните чеснови гъби са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: