Печена пъстърва в микровълнова фурна

27/04/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132313717915
"Лесно и вкусно с едно натискане на копчето "
Приготвяне5 мин.
Готвене6 мин.
Общо11 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 085
  • Преглеждания за месеца256
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пъстърва - 2 бр. да са около 450 г
  • краве масло - 2 с.л.
  • хималайска сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • лимони - 1/2 бр.
  • босилек - щипка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре пъстървата.

В съд поставяме разтопеното масло и прибавяме всички подправки, като разбъркваме много добре.

Вземаме почистената пъстърва и правим разрези от двете страни.

Почистваме скилидките чесън и във всеки разрез поставяме по 1 скилидка чесън.

С готовата смес от подправки намазваме рибата и поставяме в елипсовиден съд за микровълнова.

Захлупваме съда и печем най-силното 6-8 мин.

По средата на печенето обръщаме рибата на другата страна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар