gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Дребни Сладки с Кокосово Брашно

Дребни Сладки с Кокосово Брашно

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85434118407
Дребни Сладки с Кокосово Брашно
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 3
27/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мас - 1 к.ч.
  • пудра захар - 1к.ч.
  • кокосово брашно - 1к.ч.
  • кокосови стърготини - 1/2 к.ч.
  • орехови ядки - 100 г
  • локум - 1 кутия (обикновен)
  • пудра захар - 1 ч.ч. за овалване
  • ванилия - 3 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до получаване на пухкав крем. Кокосовите стърготини могат да се добавят цели, а могат и да се пасират с блендер, за да станат на прах и да не се усещат стърготините.

След като се прибавят стърготините, към тестото се добавя разтопената мас. Всичко се обърква с ръка. Ванилията се смесва с брашното и след това то започва да се добавя малко по малко към тестото. Когато всичкото брашно се добави, от тестото се взима една част, която се прави на топка и се разточва на тънка кора от около половин сантиметър.

Разточената кора се реже на перфектен кръг (това може да стане като върху тестото се остави тава или друг кръгъл съд и се изреже отстрани с нож).

Кръгът се реже на кръст, след това на още един, докато не се получат няколко фунийки. Във всяка фунийка се слага орехова ядка и се завива от широката към острата страна, като ъгълчетата се смачкват.

Взима се друга топка от тестото и по същия начин се оформят дребни фунийки, като този път пълнежът е от парченца локум.

Сладките се нареждат в тава, без да се намазнява предварително, защото са достатъчни мазни от маста. Пекат се на 180 градуса, докато започнат да почервеняват.

Когато са готови и още горещи, се овалват в предварително изсипаната в купа пудра захар.

Сладките стават доста обилно количество, достатъчно за много гости и приятели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: