Зрял боб с кълцана наденица

28/04/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Зрял боб с любимата ни подправка - кълцана наденица "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо406
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам боба хубаво и го поставям в тенджера с вода - леко да го покрие. Щом водата заври, изцеждам боба, изплаквам го със студена вода и го връщам в тенджерата.

Наливам около 2.5 л студена вода и 2-3 с.л олио. Когато водата с боба заври, намалявам на минимум котлона и варя до омекването на боба - около 1.5 ч.

Нарязвам всички зеленчуци на дребно и ги изсипвам към боба.

Кълцаната наденица нарязвам на парчета, които запържвам в тиган с
малко олио за кратко.

Доливам от бульона на боба, 2-3 черпака и покривам тигана с капак за около 15 мин, за да се задуши наденицата.

След това я прибавям към боба. Добавям сол - около 1 с.л., подправките и след 10-ина минути изключвам котлона и бобът е готов.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар