gotvach.bg»Рецепти»Салати»Апетитки»Постна Северняшка Лютика

Постна Северняшка Лютика

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
8037k2k6k8
Постна Северняшка Лютика
Снимка: Албена Асенова
1 / 6ВИДЕО
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Автентичен вкус от Северняшкия край, където, всички знаем, приготвят най-вкусните лютики"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжанът се изпичат и слагат се в тенджера с капак, за да се задушат. Задушени, те по-лесно се обелват.

Доматите се слагат в тенджерка с вряща вода за 1-2 минути.

След това зеленчуците се обелват, нарязват на дребно и с помощта на чукало се счукват заедно с чесъна и магданоза.

Аз разполагах с пресен чесън и сложих два стръка.

Със счукването не трябва да се прекалява, за да не стане апетитката на каша.

Накрая лютиката се овкусява с олио и сол на вкус.

Постната Северняшка Лютика е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: