Капрезе авокадо

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Капрезе авокадо3 / 3
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Още по-здравословна версия на любимата ни италианска салата Капрезе - този път с авокадо!"

Необходими Продукти

  • чери домати - 1 ч.ч.
  • бейби моцарела - 120 г
  • песто - 2 с.л.
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • авокадо - 2 бр.
  • босилек - свежи листа
  • балсамико - 3 с.л.
  • кафява захар - 1/2 ч.л.
  • песто
  • кедрови ядки - 1/4 ч.ч.
  • босилек - 1 ч.ч. пресен
  • чесън - 2 скилиди пресован
  • пармезан - 50 г настърган
  • зехтин
  • сол - на вус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кедровите ядки се запичат леко на сух тиган.

В блендер се смилат ядките, босилекът, чесънът и пармезанът. След като сместа се превърне в паста, се налива зехтин, количеството е по избор, и се завърта още на 2-3 оборота. Изважда се, оставя се настрана.

В касерола се изсипва балсамикото и захарта. Оставя се на умерен котлон да кипне, готви се до момента, в който лъжицата оставя следа по дъното. Сваля се веднага.

В купа се комбинират разрязаните наполовина чери домати с моцарелата, прибавя се около 2 с.л. песто, зехтин на струйка, сол и черен пипер на вкус.

Разрязва се авокадото, отстранява се костилката, не се отстранява обвивката му.

Запълва се със сместа от доматите, всяка половинка се залива с балсамикото.

Зеленчуковата салата се сервира веднага.

Капрезето авокадо е много вкусно!

Източник: Natasha`s Kitchen

PS: Ако в момента не се разполага с бейби моцарела, а с друг вид, то тя ще се нераже на дребни кубчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: