Начин на приготвяне
Кедровите ядки се запичат леко на сух тиган.
В блендер се смилат ядките, босилекът, чесънът и пармезанът. След като сместа се превърне в паста, се налива зехтин, количеството е по избор, и се завърта още на 2-3 оборота. Изважда се, оставя се настрана.
В касерола се изсипва балсамикото и захарта. Оставя се на умерен котлон да кипне, готви се до момента, в който лъжицата оставя следа по дъното. Сваля се веднага.
В купа се комбинират разрязаните наполовина чери домати с моцарелата, прибавя се около 2 с.л. песто, зехтин на струйка, сол и черен пипер на вкус.
Разрязва се авокадото, отстранява се костилката, не се отстранява обвивката му.
Запълва се със сместа от доматите, всяка половинка се залива с балсамикото.
Зеленчуковата салата се сервира веднага.
Капрезето авокадо е много вкусно!
Източник: Natasha`s Kitchen
PS: Ако в момента не се разполага с бейби моцарела, а с друг вид, то тя ще се нераже на дребни кубчета.