Тиквеник за Бъдни вечер
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник за Бъдни вечер

Тиквеник за Бъдни вечер

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1015k
Тиквеник за Бъдни вечер1 / 2
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
"Отказваме да посрещнем Бъдни вечер, ако някой не донесе сочен тиквеник за празника"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете почистената тиква в умерена фурна. Претрийте я на пюре и я изпъжете в 30 мл олио и малко вода, след което я объркайте със 100 мл вода и захарта. Бъркайте сместа, докато се сгъсти. След като се охлади, добавете натрошените орехи.

От двойно пресятото брашно, солта, 150 мл олио, водата и бакпулвера омесете тесто, което се разделя на 2 части и от всяка се разточва дебела кора с големина колкото дъното на тавата.

Едната кора сложете в подмазнената тава, отгоре разпределете плънката и отгоре покрийте с втората кора. Притиснете краищата на двете кори. Изпечете тиквеника за Бъдни вечер в умерена фурна. След като се охлади, го нарежете на парчета и го поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: