Спагети с телешка кайма и яйца на фурна

29/04/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4848912745
"И на вас ли ви прилича на Спагетена торта с ароматна плънка и моцарелена коричка, защото и на нас така "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо527
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите според указанията на производителя. Отцедете и изплакнете със студена вода.

Разбийте яйцата със сметаната, пармезана и малко от маслото и добавете спагетите вътре. Разбъркайте хубаво и оставете да попият от соса.

Нарежете лука и чесъна на дребно. Загрейте зехтина на умерена температура в дълбок тиган на котлона и запържете за 3 мин лука и чесъна. Добавете каймата и пържете и правете на трохи около 7 мин. Добавете сол на вкус и босилек и отстранете от огъня.

В намазана с масло тава изсипете половината от спагетите. Отгоре разпределете равномерно каймата. Отгоре накъсайте парченца моцарела. Най-отгоре изсипете останалите спагети. Ако остане от соса, изсипете отгоре.

Печете в загрята фурна на 180°C за около 30 мин.

В последните минути от печенето отгоре наръсете с още накъсана моцарела.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар