Кюфтета от праз с гарнитура

Владка ПанайотоваВладка ПанайотоваПомощник Готвач13441
29/04/2018
"И ако още не сте опитали тези празени кюфтета, голяма грешка сте направили "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и измива. Нарязва се на едно и се вари на пара 10-15 минути до омекване, а в същия съд във водата, която е подсолена, се варят картофите, обелени и нарязани.

След като се сварят, се отцеждат много добре. Поставят се в купа и се пасират, прибавя се пиперката, изпечена и обелена, също да се пасира и тя и накрая празът. Подправя се с сол, копър, мащерка.

Добавят се 2 яйца и се разбърква. Ако сместа е течна, се добавят няколко супени лъжици галета или брашно.

Оформят се кюфтета, като ръцете се мокрят с вода. Кюфтетата се овалват в галета. След галетата се овалват в едно разбито яйце, в което сме прибавили ароматни подправки - магданоз, копър и чесън пресована скилидка.

Готовите кюфтета се пържат до златисто в загрята мазнина за около 1-2 минути.

За гарнитурата всички зеленчуци се измиват, почистват и нарязват на тънки ивици. Подправят се със сол, оцет и зехтин. В чиния се сервират по минимум 2 кюфтета и от гарнитурата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар