gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Постни лозови сарми

Постни лозови сарми

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1125k
Постни лозови сарми1 / 7
24/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6
"Колкото по-малки са лозовите сармички, толкова по-вкусни са"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете консервираните лозови листа в гореща вода.

Запържете ситно нарязаните лук и праз в сгорещената мазнина и добавете изчистения и измит ориз/ запържете го, докато стане стъклен.

Овкусете със сол, черен и червен пипер. Долейте малко топла вида и добавете стрития джоджен, магданоз, копър и размитото в малко водичка доматено пюре.

След като течността се поеме, напълнете лозовите листа и завийте малки сарми. Подредете ги плътно в тенджера със зелеви листа на дъното.

Отгоре затиснете с чиния, долейте вода и добавете 4 с.л. олио. Варете сармите до готовност и ги поднесете на трапезата за бъдни вечер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
54
46
35
22
10
Дай твоята оценка: