Гръцки Дюнер с Гироси

30/04/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4858912795
"Ще ги опитате и ще забравите за всички други - невероятни гръцки дюнери с гироси "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 418
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 500 г врат без кост
  • питки - 6 бр. плоски малки питки за гирос
  • лук - 1 голяма глава
  • зехтин - 5 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • подправка за гирос - микс риган, чесън и лук на прах, магданоз, мащерка, червен пипер, черен пипер
  • за сервиране
  • домати - нарязани
  • пържени картофи
  • сосове - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете маринатата за месото, като разбъркате подправките със зехтина, меда, оцета и солта.

Нарежете лука на тънки полумесеци. Хубаво оваляйте в марината една от пържолите и я поставете върху фолио.

Върху нея поставете полумесеци лук. Отгоре друга маринована пържола и после лук. Завършете с пържола.

Увийте хубаво месото във фолиото и го оставете в хладилник за няколко часа.

При готовност изпечете месото във загрята фурна във фолиото за около 1 час на 200°C.

Извадете месото от фурната и го оставете за 10 мин. Нарежете на тънки и дълги парченца. Подредете месо и лук на питката, поставете пържени картофи и нарязани домати.

При желание поръсете със сос по желание.

Увийте на фунийки питките с плънката и сервирайте.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар