Пилаф по изпитана турска рецепта
Pilav po proverenom turskom receptuПлов по-турецки
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Пилаф по изпитана турска рецепта

Пилаф по изпитана турска рецепта

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1077692436102
Пилаф по изпитана турска рецепта
Снимка: Фати Камберова
1 / 3
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Пилаф, какъвто до скоро можеше да опитате само в Турция, вече може да приготвите и сами с тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза няколко пъти, за да отмием нишестето.

В дълбок съд запържваме маслото и добавяме фидето. Запържваме до златист цвят на фидето. След това добавяме и ориза и разбъркваме.

Добавяме 2 чаши пилешки бульон, посоляваме и овкусяваме с черния пипер.

В тава изсипваме ориза и добавяме още 1 чаша от бульона и печем на предварително затоплена фурна на 200°C до готовност.

Като е готов пилафът, го покриваме с памучна кърпа.

Пилафът по изпитана турска рецепта е много сполучлив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: