gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в Хлебопекарна»Бял хляб с жива мая в хлебопекарна

Бял хляб с жива мая в хлебопекарна

Бял хляб с жива мая в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
28/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
147 мин.
Общо
152 мин.
Порции
7
"В рецептурниците пише за хлебопекарните да се ползва само суха мая, но ето че страхотен хляб може да приготвите и с жива мая"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе всички продукти, като ги измерите на кухненски кантар.

Пуснете хлебопекарната.

Сложете всички течни съставки: вода, олио и мляко. Добавете солта и захарта.

Изсипете отгоре брашното, така че да закриете течността.

Натрошете маята.

Задайте желаната от вас програма за хляб (при мен е втора програма за 2.17 часа). Пуснете и затворете капака.

Готовия хляб в хлебопекарна оставете леко да изстине вътре в хлебопекарната, а след това завийте в памучна кърпа.

Белият хляб с жива мая в хлебопекарна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: