Пюре от треска

Пюре от треска

Пюре от треска
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 8
17/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
"Ама къде сте тръгнали с тези печени филийки, пюрето от треска си е само за нас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода, охладете, обелете ги и нарежете на парченца.

Рибата измийте и поставете с кожата надолу във вряща вода, която да я покрива два пръста. Използваме филе с кожа, за да не се разпада месцето и така повече да се напои с вода.

След минутка-две рибата ще изгуби прозрачността си и ще побелее.

Отстранете я от огъня, отцедете и щом поизстине отстранете кожата.

Загрейте зехтина на слаб до умерен огън и сложете в него скилидките чесън - необелени и леко смачкани.

След две минутки те ще пуснат аромата си и ще овкусят зехтина.

В купа сложете варените картофи, треската разронена с пръсти (крехка е и направо се разпада сама при минимално втриване с пръстите). Налейте млякото, ароматизирания зехтин, премахвайки чесънчетата, лимоновия сок, сол и пипер.

Пасирайте всичко на бавна степен, като накрая може да увеличите. Налейте си още мляко или зехтин до получаване на идеалната за вас консистенция.

Поднесете пюрето с топъл хляб, гарнирано с маслини и аншоа. Много добре се комбинира и с печени чушки или сушени мариновани домати.

Пюрето от треска е готово.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: