Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Агнешки Кюфтета на Фурна

Агнешки Кюфтета на Фурна

Агнешки Кюфтета на Фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
14
"Вълшебният аромат, който се носи от кухнята, е на сочни агнешки кюфтенца, а за вас остава само да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • агнешка кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • стар хляб - 2 филийки, или сухари
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • чубрица - 1 и 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 к.л.
  • кориандър - 1/2 к.л. смлян
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол
  • магданоз - 5 стръка пресен
  • бира - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухарите се накисват предварително в затоплено прясно мляко.

В купа се слага каймата, ако не е осолена, се овкусява със сол. Към нея се прибавя предварително почистеният и нарязан на дребно лук.

Сухарите се изцеждат от млякото, надробяват се и се слагат в купата. Прибавя се едно яйце и подправките. Накрая се нарязва на ситно пресен магданоз.

Всичко се омесва добре с ръце. Купата с каймата се покрива със свежо фолио и се слага в хладилника за около час, за да се насити месото с аромата на подправките.

В намазана с мазнина тавичка се нареждат оформените кюфтенца.

Пекат се във фурна на 200 градуса, след като изминат 20 минути, в тавата се налива бирата и кюфтета се оставят да се пекат за още 20 минути.

Поднасят се с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: