Начин на приготвяне
Сухарите се накисват предварително в затоплено прясно мляко.
В купа се слага каймата, ако не е осолена, се овкусява със сол. Към нея се прибавя предварително почистеният и нарязан на дребно лук.
Сухарите се изцеждат от млякото, надробяват се и се слагат в купата. Прибавя се едно яйце и подправките. Накрая се нарязва на ситно пресен магданоз.
Всичко се омесва добре с ръце. Купата с каймата се покрива със свежо фолио и се слага в хладилника за около час, за да се насити месото с аромата на подправките.
В намазана с мазнина тавичка се нареждат оформените кюфтенца.
Пекат се във фурна на 200 градуса, след като изминат 20 минути, в тавата се налива бирата и кюфтета се оставят да се пекат за още 20 минути.
Поднасят се с гарнитура по избор.