Домашна саздърма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3234k
Домашна саздърма1 / 2
13/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
"Не знаете какво наистина значи вкусна саздърма, докато не опитате домашна саздърма"

Необходими Продукти

  • свинско месо - месо с кокали, стави, език, бузи и каквото желаете
  • сол - на вкус
  • дафинов лист
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За домашната създърма може да използвате месо по избор, но е важно да се вари с кокали и стави, които са източник на желатин.

Слагате местото да се вари в тенджера под налягане, докато започне лесно да се отделя от кокалите и е напълно сварено.

В обикновена тенджера варенето отнема около 2 часа, като щом заври, се отпенва. Месото трябва да е покрито с вода през цялото време.

Щом е готово, свинското месо се вади и се нарязва дребно. Поставя се в подходяща форма, като се овкусява със сол и черен пипер и се залива с малко от бульона.

Домашната създърма се оставя на хладно за няколко часа, за да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
59
44
35
20
10
Дай твоята оценка: