Питка с паричка

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай126146
31/12/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 388
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко и разбъркайте.

Пресейте брашно и към него добавете млякото, яйцата, олиото и солта.

Замесете постепенно гладко тесто и го оформете на кръгла пита.

Попарете паричката във вряща вода, подсушете я и я пъхнете в питката.

Прехвърлете я в намаслена тава и сложете да с изпече в умерено загряна фурна.

По желание с малка част от тестото се оформят различни символи по повърхността на питката и тогава се слага да се пече.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар