Сарми в Тенджера под Налягане

03/05/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1425138114414
"Съкратете времето за готвене на вкусна сарми поне наполовина с помощта на тенджерата под налягане "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 290
  • Преглеждания за месеца443
  • Преглеждания за седмицата120
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с подправките и лука, които или настържете, или нарежете на много ситно. Разделете листата на зелката и отстранете твърдата част на листото.

Измийте ориза, вземете листо и сложете от каймата и ориза, оформете, като притискате с пръсти и завивате хубаво на сарма, за да не се разтвори при варенето.

Готовите сарми поставете на скарата във тенджерата под налягане, ако нямате такава нарежете от сърцевината на зелката и сложете на дъното на тенджерата. Сипете вода и отгоре полейте с олио.

Затворете добре тенджерата под налягане и варете на умерен котлон за около - 25-30 минути. Това зависи от твърдостта на зелето, ако е меко варете по-малко.

След като са сварени ги извадете и от останалия бульон направете соса, като разбиете яйцата с млякото и брашното и прибавите към горещия бульон. Полейте сармите със соса и сервирайте.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар