Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми в Тенджера под Налягане

Сарми в Тенджера под Налягане

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Сарми в Тенджера под Налягане
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
06/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Съкратете времето за готвене на вкусна сарми поне наполовина с помощта на тенджерата под налягане"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • кайма - 700 г
  • ориз - 1 ч.ч
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • продукти за соса
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка (200 г)
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с подправките и лука, които или настържете, или нарежете на много ситно.

Разделете листата на зелката и отстранете твърдата част на листото.

Измийте ориза, вземете листо и сложете от каймата и ориза, оформете, като притискате с пръсти и завивате хубаво на сарма, за да не се разтвори при варенето.

Готовите сарми поставете на скарата във тенджерата под налягане, ако нямате такава нарежете от сърцевината на зелката и сложете на дъното на тенджерата.

Сипете вода и отгоре полейте с олио.

Затворете добре тенджерата под налягане и варете на умерен котлон за около - 25-30 минути. Това зависи от твърдостта на зелето, ако е меко, варете по-малко.

След като са сварени ги извадете и от останалия бульон направете соса, като разбиете яйцата с млякото и брашното и прибавите към горещия бульон.

Полейте сармите със соса и сервирайте.

Сармите в Тенджера под Налягане са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В рецептата не е уточнено колко вода и олио се прибавя!
18.12.2022 10:42
1
Покажи всички подкоментари