Френска целувчена торта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
Френска целувчена торта1 / 2
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Не може да отречете, че французите разбират от целувки От торти също"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 белтъка
  • захар - 300 грама
  • нишесте - 2 супени лъжици
  • оцет - 1 супени лъжици
  • бадеми - 50 грама филирани
  • банани - 400 грама
  • пудра захар - 4 с.л.
  • сметана - 600 милилитра заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на сняг, а отделно смесете нишестето с оцета. Добавяйте постепенно захарта към белтъците и разбивайте. Накрая объркайте внимателно с нишестето.

Застелете тава с хартия за печене и изсипете белтъчната смес. С помощта на вилица оформете красиви вълни върху белтъците.

Поръсете с половината бадеми и пъхнете да се пече в загрята на 140 градуса фурна за 1 час.

След това изключете фурната, но не вадете целувчената торта.

Пасирайте 1/3 от бананите и добавете пудрата захар, а след това и сметаната.

Прехвърлете целувчения блат върху подходящ поднос и отгоре разпределете банановата плънка. Направете украса от нарязани на кръгчета банани и поръсете с останалите бадеми.

Добре е сметаната да се сложи върху блата точно преди сервирането, за да остане блатът хрупкав.

Френската целувчена торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
45
31
20
10
Дай твоята оценка: