Виенска торта

Виенска торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
9424k1015k
Виенска торта1 / 2
30/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции13
"Виенската торта и виенската опера са две основателни причини да посетите столицата на Австрия. Първата е по-основателна"

Необходими Продукти

  • мас - 250 г или масло
  • захар - 125 г
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • лимонова кора
  • мармалад - за слепване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте продължително с дървена лъжица маста/мекото масло със захарта за около 10 минути.

Прибавя се бавно едно след друго яйцата, лъжица по лъжица брашното, настърганата лимонова кора и бакпулверът.

Така разбърканата смес се сипва в намазана с масло и поръсена с галета тава и се пече в умерена фурна около 45 минути.

След като изстине тортата се разрязва внимателно на 2 и се слепва с мармалад по избор. Много вкусно се получава с шипков мармалад.

Вместо мармалад може да използвате сладко или крем по избор.

Рейтинг

5 4
4 4
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка: