gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Аспержи на грил-тиган с филиран бадем

Аспержи на грил-тиган с филиран бадем

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k5k1
Аспержи на грил-тиган с филиран бадем
Снимка: marcheva14
1 / 3
03/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На сух тиган се запичат за кратко бадемите при непрекъснато разбъркване. Свалят се и се оставят настрана.

Аспержите се почистват и се откъсва твърдата им част. В дълбока подходяща тенджера се налива достатъчно вода и сол и се оставя да кипне. Аспержите се бланшират за 2 мин. Трябва да останат свежо зелени.

Веднага се изваждат и се поставят в купа с ледена вода с кубчета лед, за да спре готвенето им.

Изцеждат се, подсушават се и се объркват с малко зехтин. Поставят се в сгорещен грил-тиган за няколко минути, като непрекъснато се въртят с щипка.

Изваждат се и се разпределят в две чинии, посоляват се със сол и черен пипер.

Разтопява се малко масло и с него леко се поръсват аспержите, отгоре се поръсва печен филиран бадем.

Източник: GoodFood

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: