Зелник за Нова година

31/12/2015
Дария Мария
отДария МарияНовак
"Ама бива ли така, не може да посрещнете Нова Година без зелник "
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 964
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, 1/2 ч.л. сол и вода се замесва тесто, което се разделя на 9 топки. Сплескайте ги на питки, които слагайте по 3 една върху друга, като помежду им намазвате със свинска мас. Така ги разточете на 3 кори.

Сложете първата кора в намазнена тава и в средата разположете предварително задушеното до омекване кисело зеле, а около него лука - предварително запържен, охладен и разбъркан с част от сиренето и 2 яйца.

Завийте плънката с втората кора, намаслете. Третата кора поръсете с останалото натрошено сирене, разбито с 2 яйца, и навийте на руло. Сложете рулото покрай ръба на тавата.

Полейте зелника за Нова година с разтопено масло и сложете да се изпече в умерена фурна.
подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар