gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с кроасани и крем карамел

Кекс с кроасани и крем карамел

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823031241511
Кекс с кроасани и крем карамел1 / 4
06/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене110 мин.
Общо135 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кексова форма накъсайте на ситни парченца кроасаните и ги разпределете развномерно по дъното, без да ги притискате плътно едно до друго.

След което карамелизирайте 1 и 1/2 ч.ч. захар, като за целта изсипете захарта в съда, в който ще я карамелизирате, добавете 2 с.л. вода и нагрявайте, до получаването на гъст златен карамел.

Докато е горещ още карамелът, го разпределете равномерно върху накъсаните кроасани.

Пригответе крема, като разбиете яйцата, останалата част от захарта (1ч.ч.), заедно с ванилията и прясното мляко.

Получената смес постепенно изсипете във формата за кекс, върху кроасаните и карамела.

Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за 90 мин., до получаването на златна коричка.

След като е готов карамеловият кекс го оставете много добре да изстине и го обърнете в подходящ съд.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: