Пълнени питки с кашкавал, печени на тиган

25/05/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф876498188
"Не се опитвайте да им устоите, отдайте се на изкушението и се насладете на всяка хапка от тези пълнени питки с кашкавал "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
37 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 297
  • Преглеждания за месеца294
  • Преглеждания за седмицата74
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена37

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със содата, след като шупне добавете солта и захарта, разбъркайте. Прибавете натрошеното сирене и пресятото брашно, замесете меко почти лепящо се по пръстите тесто, доомесете с малко брашно.

Разделете тестото на 10 еднакви топчета, всяко топче разточете на тънка кора, поставете 1 парче от кашкавала и загънете краищата, като покриете плънката, разточете на нова по-голяма кора.

Нагрейте тиган с 1 с.л. олио на слаб огън, поставете една от питките и печете при затворен капак до зачервяване. Обърнете питката и изпечете от другата страна, но вече без капак.

Преди печене на всяка питка наливате по 1 с.л. олио в тигана. Страхотни питки, с които можете да си оближете пръстите!подобни рецепти тук

5 13
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

денка янчева
денка янчева
02.06.2018 15:53
Върховни !!!! Хиляди благодарности ,много точна рецепта !
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв