Капелини с печени домати
gotvach.bg»Рецепти»Паста»Капелини с печени домати

Капелини с печени домати

Капелини с печени домати
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 5
06/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2
"Уж просто паста с домати, а ухае божествено - магията на Италианската кухня"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пресните домати и както са цели ги подредете в тавичка.

Почистете скилидките чесън от външния пласт и също цели и необелени сложете при доматите заедно със стръка целина. Посолете леко, поръсете със зехтин и изпечете в загрята на 200 градуса фурна.

След като изстинат, обелете големите домати и чесъна и нарежете на едро в купа заедно с целината. Сложете пресните босилекови и магданозени листа, сушените домати и лютото чушле по желание, сипете сосчето от печенето, лимоновия сок и пасирайте. Опитайте соса и ако е нужно си добавете още сол.

Сварете пастата според указанията на производителя. Отцедете и сервирайте веднага залята със свежия сос и гарнирана с целите запечени чери домати.

Това е един по- здравословен сос за спагети, капелини или всякакъв вид фина паста. Поради това, че не се пържи, той е лек, свеж и много вкусен. Опитайте и му се насладете.

Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: