Агнешко печено с ориз и гъби в гювеч
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко печено с ориз и гъби в гювеч

Агнешко печено с ориз и гъби в гювеч

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k3k7
Агнешко печено с ориз и гъби в гювеч
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
06/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
"Докато месото се пече бавно, пуска сосове, които овкусяват ориза и после защо е станало толкова вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Намажете месото предварително със зехтин. Намажете с готовата подправка за агнешко месо. Сложете в гювеча с малко зехтин, малко вода и бялото вино.

Запечете месото в гювеча в студена фурна за около 60 минути на 220 градуса.

Междувременно загрейте олиото и запържете гъбите за около 5 мин. Добавете ориза и разбъркайте хубаво.

Пържете докато оризът стане стъклен. Сипете водата. Извадете гювеча от фурната. Извадете месото и сипете ориза.

Поставете месото в гювеча, върху ориза и запечете отново за около 20 мин. на 200 градуса или до готовност на ориза.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: