Традиционна агнешка супа за Гергьовден

06/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5702126161
"Без празнична Гергьовска агнешка супа не сядаме на трапезата, така да знаете "
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо612
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се измива и нарязва на малки парчета. Залива се с 1.600 мл. агнешки бульон или с хладка вода и се оставя да заври на силен огън. Обираме с решетъчна лъжица пяната, която се е образувала по повърхността. Оризът накисваме в хладка вода за около час.

В загрялата растителната мазнина и маслото сотираме нарязания на кубчета морков, зелен лук и стрък от чесъна.

Намаляваме температурата на готвене до умерена. Прибавяме отцедения ориз, задушените зеленчуци, сол, черен и червен пипер и лъжица стрит сух джоджен (неговият аромат е по-силен). Супата къкри до сваряването на ориза и месото.

От жълтъка и киселото мляко приготвяме застройка. Разбиваме ги до хомогенност, като прибавяме и няколко капки лимонов сок.

5 минути, преди да отстраним тенджерата от огъня поръсваме нарязания пресен джоджен.

Застройката прибавяме към супата добре темперирана. Агнешката супа поднасяме гореща, поръсена с прясно смлян пипер и суха люта чушка за любителите на пикантната кухня.

Съвет: Когато навремето моята баба приготвяше тази супа, тя прибавяше булгур вместо ориз. За сгъстяването на чорбата, тя запържваше в маслото малко брашно и червен пипер. Гарнираше я с по лъжица гъсто домашно кисело мляко. Аз мъничко промених приготовлението й, стараейки се все пак да запазя оня вкус от нейната трапеза.

Да ви е сладко и да са здрави всички именници!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар