Агнешка дроб сарма за Гергьовден
Jagnjeća sarmica za Đurđevdan
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Агнешка дроб сарма за Гергьовден

Агнешка дроб сарма за Гергьовден

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8947k3k2k1
Агнешка дроб сарма за Гергьовден
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
06/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене65 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"Традиция е за празника да се приготвя дроб сарма, а ние ви предлагаме най-добрата"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 кг
  • ориз - 2 ч.ч.
  • бульон - 6 ч.ч.
  • зелен лук - 3 връзки / само бялата част/
  • растителна мазнина - 60 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 130 мл.
  • брашно - 2 с.л.
  • джоджен - 2 с.л., пресен
  • черен пипер - 1 ½ ч.л.
  • гъби - 1 буркан, 320 г от консерва
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият комплект, който съдържа агнешки бял и черен дроб и сърце, се сварява до готовност.

Този процес трае около 1 час, след което бульонът се запазва. Прецеждаме го и го използваме в ястието.

Сварените до омекване агнешки дреболии оставяме леко да се охладят. Нарязваме ги на кубчета.

Измиваме зеленият лу, на който използваме само бялата част от стеблата.

Нарязваме ги на дребно и ги сотираме в растителната мазнина. Оризът, предварително измит, накисваме за около 1 час във хладка вода. Отцеждаме го от водата и го прибавяме към лука. Запържваме, докато той стане прозрачен.

Прибавяме и агнешките дреболии, червения пипер, отцедените от маринатата гъби и 1 ½ ч.ч. от бульона. Овкусяваме със сол, черен пипер и джоджен.

Изсипваме съставките в подходяща тавичка и добавяме останалото количество от бульона.

Печем на силна фурна, около 50 минути, докато оризът поеме от течността.

За заливката смесваме разбитите прясно мляко, яйца и брашно. Връщаме ястието във фурната за още 15 минути, запичайки го до готовност. Поднасяме дроб-сармата топла, гарнирана с млечна салата и люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: