gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Картофено-спаначени кюфтета

Картофено-спаначени кюфтета

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
4826377255
Картофено-спаначени кюфтета
Снимка: Дани Русенова
1 / 4
07/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Ако ви е омръзнало от обикновените кюфтета с кайма, непременно опитайте тези - зеленчукови са и са страхотни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват и сваряват.

Докато картофите се варят, спанакът се измива, нарязва и се задушава с пресния лук с малко олио в отделен съд.

След сваряване на картофите, водата се изцежда и картофите се намачкват (с ръчна преса за картофи или с вилица).

Добавят се яйцата, подправките, маслото, около 5 с. л. галета и спанака с лука.

Всичко се обърква до получаване на хомогенна смес. Оформят се кюфтета, които се овалват в галета и се редят в тава върху хартия за печене.

Пекат се на 220-250 градуса до готовност. Сервират се с млечно-чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: