Кракери
Krekeri

Кракери

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1123k
Кракери1 / 3
03/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30 бр.
"Чудите се какво да хрускате по цял ден, а отговорът е пред очите ви - хрупкави кракери"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете заедно всички продукти без водата, объркайте ги и доливайки вода, забъркайте постепенно тестото. Трябва да се получи меко и гладко тесто, като месенето отнема около 10 мин.

Прехвърлете го в намзнена купа, покрийте го и оставете да втаса за около 90 минути или докато удвои обема си.

От тестото разточвайте тънки кори с големината на тавата, която сте застлали с хартия за печене. Разточвайте бавно и оставете разточения лист да почине за 10 минути.

С формички изрежете желаните форми кракери и се подреждат в тавата. Намазват се леко с вода и се поръсват със семки, семена или подправки по желание.

Изпечете кракерите в загряна на 175 градуса фурна за около 15-20 мин. Оставете готовите кракери за 10 минути да се охладят преди да ги отлепите от тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията