Агнешко със зеленчуци в гювеч
Lamb with Vegetables in a Clay PotJagnjetina sa povrćem u đuvečari
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешко със зеленчуци в гювеч

Агнешко със зеленчуци в гювеч

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3712k6302k6
Агнешко със зеленчуци в гювеч
Снимка: Станислава Армянова
1 / 3
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
255 мин.
Порции
8
"Супер вкусно агнешко със зеленчуци, приготвено в гювеч - рецептата е ваша"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1000 г
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 300 г
  • лук - 2 глави
  • грах - 400 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • подправки
  • сол
  • черен пипер - 8 - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 листа
  • риган - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • зеленчуков микс - 2 с.л.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Месото се слага в тенджера под налягане. Прибавя се 1 с.л. сол и се напълва с вода, колкото да покрие месото. След като заври, се оставя за 1 час да се свари.

Картофите и морковите се обелват и се режат на едро. Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци. Ако имате под ръка зелен лук - ползвайте него.

След като е готово месото, то се нарязва на парчета.

В гювеча се нареждат картофите, морковите, лука и грах. Посолява се. Слагат се зърната черен пипер, дафиновият лист. Поръсва се със зеленчуковия микс (ползвам на пикантина).

Най-отгоре се нареждат парчетата месо, като се овкусяват с джоджен и риган. Заливат се с доматен сок.

От бульона, в който се вари агнешкото, се взема и се налива в гювеча, толкова, че да са покрити картофите.

Съдът се слага във фурната и тя се пуска на 150 °C.

Така агнешкото в гювеч се пече 1 час, след това се усилва на 250 °C. Преди да се усили фурната към гювеча се прибавя доматеният сок.

След още 1 час се изважда. В купичка с малко вода се размива брашното и се прибавя при агнешкото с картофи.

В малка купичка се загрява олиото и се запържва червеният пипер. И той се изсипва при агнешкото със зеленчуци в гювеч, съдът се затваря и се пече още 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: