Плодова пита с карамелизирани плодове
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов Сладкиш»Плодова пита с карамелизирани плодове

Плодова пита с карамелизирани плодове

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Плодова пита с карамелизирани плодове
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
31/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции7
"Сигурно сте опитвали всякакви плодови пити, но няма как да пропуснете това изкушение с карамелизирани плодове"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плодовете на филийки с дебелина 1/2 см., без да ги белите. Поръсете с лимоновия сок, за да не потъмняват.

В широк тиган с незалепващо покритие разтопете маслото и посипете равномерно захарта с щипката сол.

Щом захарта се разтопи и започнат да излизат мехурчета сложете парченцата плодове на един пласт, ако е възможно.

Изчакайте да се карамелизират и разтърсете тигана или обърнете бързо с щипка всяко парче, за да се карамелизира и от другата страна.

Оставете така на най-ниската степен на котлона или отстранете от него. Включете фурната да загрее до 180 градуса без вентилатор.

Заемете се с тестото, като разбиете на пухкав крем маслото с пудрата захар. Добавете яйцата едно по едно разбивайки и накрая пресейте брашното с бакпулвера към сместа, разбърквайки ръчно или продължавайки с миксера, но на бавна скорост и за кратко.

Получената хомогенна смес сипете в тавичка с диаметър 24-25 см., покрита с хартия за печене, и заравнете на тънък пласт.

Отгоре подредете карамелизираните плодове и посипете с остатъчния гъст карамелен сос. Печете в загрятата вече фурна около 15-20 минути или до златист загар и суха клечка.

Когато готовия плодов сладкиш изстине, поръсете с пудра захар.

Плодовата пита с карамелизирани плодове е много вкусна.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: