Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Плодова пита с карамелизирани плодове

Плодова пита с карамелизирани плодове

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Плодова пита с карамелизирани плодове
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7
"Сигурно сте опитвали всякакви плодови пити, но няма как да пропуснете това изкушение с карамелизирани плодове"

Необходими Продукти

  • За тесто
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • масло - 100 г меко
  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • Още
  • ябълки - 2 бр.
  • круши - 1 бр.
  • масло - 35 г
  • захар - 100 г кристална
  • лимони - сок от 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плодовете на филийки с дебелина 1/2 см., без да ги белите. Поръсете с лимоновия сок, за да не потъмняват.

В широк тиган с незалепващо покритие разтопете маслото и посипете равномерно захарта с щипката сол.

Щом захарта се разтопи и започнат да излизат мехурчета сложете парченцата плодове на един пласт, ако е възможно.

Изчакайте да се карамелизират и разтърсете тигана или обърнете бързо с щипка всяко парче, за да се карамелизира и от другата страна.

Оставете така на най-ниската степен на котлона или отстранете от него. Включете фурната да загрее до 180 градуса без вентилатор.

Заемете се с тестото, като разбиете на пухкав крем маслото с пудрата захар. Добавете яйцата едно по едно разбивайки и накрая пресейте брашното с бакпулвера към сместа, разбърквайки ръчно или продължавайки с миксера, но на бавна скорост и за кратко.

Получената хомогенна смес сипете в тавичка с диаметър 24-25 см., покрита с хартия за печене, и заравнете на тънък пласт.

Отгоре подредете карамелизираните плодове и посипете с остатъчния гъст карамелен сос. Печете в загрятата вече фурна около 15-20 минути или до златист загар и суха клечка.

Когато готовия плодов сладкиш изстине, поръсете с пудра захар.

Плодовата пита с карамелизирани плодове е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: