gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено Сирене»Сирене Халуми на тиган с мента, лимон и орехи

Сирене Халуми на тиган с мента, лимон и орехи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k14k11
Сирене Халуми на тиган с мента, лимон и орехи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
09/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
14 мин.
Порции
2
"Уникална комбинация, към която сме пристрастени - да ви е сладко"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сиренето на филийки с дебелина малко по-малко от сантиметър. Ако сте любители на лютичкото, натъркайте всяко парченце с чили чушле - натрошено. Също така може да изберете сирене Халуми, което вече съдържа във вътрешността си чили.

Пригответе си широка чиния, в която ще го сервирате и от краищата подредете във форма на пръстен бейби спанака и чери доматките. Поръсете ги със малко сол, зехтин и част от сока от лимона.

Загрейте тиган с незалепващо покритие или тиган-скара на силен огън, намазнявайки дъното с една две лъжички зехтин.

Запечете парченцата халуми от двете страни до предпочитан от вас загар и изваждайте, подреждайки ги в центъра на приготвеното плато.

В същия тиган запечете и орехите за кратко и поставете върху сиренето, поръсвайки накрая с малко от кората на лимона, настъргана на фино ренде за цитруси.

Накрая поставете листенцата мента - цели или накъсани, и овкусете с лимонов сок по ваш вкус.

Поднесете, докато сиренцето е топло с чаша хубаво вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: