Солен кекс Сезони

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823111253641
Солен кекс Сезони
Снимка: Denitsa
1 / 3
10/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
9

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • вегета - 1 с.л. Пикантина
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр (12 г)
  • сирене - 200 г
  • печурки - 100 г
  • лютеница - 3 с.л. едросмляна
  • кисели краставички - 2 бр.
  • македонска наденица - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват.

Бакпулверът се шупва в киселото мляко и се прибавя към яйцата заедно с олиото - разбърква се. Добавят се пикантината, шарената сол и чубрицата и отново се разбърква.

След това се прибавят към получената смес и натрошеното сирене, нарязаните краставички и наденицата - разбърква се с лъжица.

Гъбите се нарязват на полумесеци и и леко се запържват, след което се добавят към сместа. Изсипва се брашното и се разбърква добре до пълното му поемане от сместа.

Изсипва се в намазнена и набрашнена тава и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.

Оставя се да поизстине и се нарязва на парчета във форма по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: