Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати с тиквички

Пълнени домати с тиквички

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431875
Пълнени домати с тиквички
Снимка: Yordanka Kovacheva
10 / 12с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Супер вкусотии за приятели, които са почитатели на вегетарианските ястия"

Необходими Продукти

  • тиквички - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 2 стрък
  • мащерка - 1/2 ч.л. мащерка
  • магданоз - 3 - 4 клонки
  • домати - 4 бр. големи
  • краве сирене - 100 г
  • олио - 2 с.л.
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се стържат, посоляват и се оставят в гевгир да се отцедят.

На умерен огън за около минута се задушава нарязаният лук. Добавят се тиквичките, усилва се огънят и се пържи още 2-3 минути. Посолява се много внимателно, подправя се с нарязания магданоз и мащерката.

Отделя се от котлона.

Доматите се издълбават с лъжичка, след като им е отрязано капачето, посоляват се отвътре, обръщат се с издълбаната част надолу и се оставят около 10 минути да се отцедят.

Във всеки домат се слага малко сирене, плънка, пак малко сирене, поръсва се с галета, за да се получи хрупкава коричка. Редят се в тава, в която се сипва малко вода и струйка мазнина.

Пълнените домати се пекат около 30 минути в умерена фурна 180 градуса.

Капачетата не се изхвърлят, а с тях се захлупват доматите преди сервиране.

Пълнените домати с тиквички са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
не съм ги опитвала но пълнен пипер ми е една от наи харесваните храни . бих опитала
25.06.2018 19:24
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Разкошни са доматките! Благодаря!
26.05.2018 21:25