Начин на приготвяне
Картофите се почистват. Нарязват се на средно големи кубчета и се поставят в тенджера с достъчно подсолена вода. Оставят се да се бланшират за около 15 мин. Времето на готвене се измерва след завирането на водата.
Изваждат се с решетъчна лъжица и се оставят настрана до ползването им.
Сиренето се настъргва.
Маслото се разтопява, оставя се настрана.
Приготвя се бульонът, оставя се настрана да се охлади.
В дълбока купа се изсипва сметаната, настърганото сирене Чедър и крема сиренето, лук на прах, черен пипер, индийско орехче, солта, щипка чесън на прах, 3 с.л. от охладеното разтопено масло. Бавно се добавя охладен зеленчуков бульон. Разбърква се до хомогенна смес.
Готовите охладени бланширани картофи се добавят и всичко се разбърква до еднородност.
Изсипва се в леко намаслена керамична тавичка.
Разтопеното масло се изсипва в дълбоко найлоново пликче, отгоре се изсипва корнфлейксът. Затваря се и с ръце се леко се намачква във всички посоки за да се овлажни добре корнфлейксът. Изсипва се върху картофите, разпределя се.
Картофите се пекат на 180 градуса до златиста хрупкава коричка.
Източник: So Delicious
Картофите на фурна с хрупкава маслена коричка от корнфлейкс са готови.