gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кейк с фъстъчено масло

Кейк с фъстъчено масло

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3216k
Кейк с фъстъчено масло1 / 2
07/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъци от жълтъци и разбийте белтъците на твърд сняг със захарта.

Отделно разбийте жълтъците с предварително разтопеното масло и мляко. Тази смес добавяйте по малко към белтъците и бъркайте с лъжица.

Прибавете брашното и отново разбъркайте. Финално объркайте сместа с фъстъченото масло, настърганата портокалова кора и изцедения от портокала сок.

Разпределте сместа в тавичка с хартия за печене и сложете да се пече в загряна на 150 градуса фурна. Проверете готовността с клечка към края.

Може да приготвите глазура, като разбийте фъстъченото масло с толкова пудра захар, че да се получи гладък крем.

Готовият кейк с фъстъчено масло намажете с глазурата и поднесете охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: