Милфьой с ягоди

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7587k2k3k8
Милфьой с ягоди
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
"Минутки за класика - поканете този разкошен десерт и във вашата кухня"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Върху работния плот се слага хартия за печене и се поръсва равномерно пудра захар. Отгоре се разстила бутертестото и леко се разточва.

Тестото също се поръсва се с пудра захар, правят се дупки с вилица и след това се нарязва на еднакви правоъгълници.

Хартията заедно с нарязаните правоъгълници се прехвърля в тава за печене.

Правоъгълниците се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна по възможност с вентилатор до като се зачервят леко.

В подходящ съд се се разбиват прясното мляко и сухата смес за крем.

Взема се вече изстинала изпечена платка от бутертесто, намазва се с крем.

Отгоре върху крема се подреждат ягоди нарязани на филийки. Отгоре втора платка, крем, ягоди, трета платка.

Най-отгоре десертът милфьой се поръсва с пудра захар и се украсява с ягоди и листенца мента.

Страхотният Милфьой с ягоди се поднася охладен.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: