Свинско месо с картофи по руски
Svinjetina sa krompirom na ruski način
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Манджи»Свинско месо с картофи по руски

Свинско месо с картофи по руски

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k18k21
Свинско месо с картофи по руски
Снимка: Мария Симова
1 / 4
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусно по руски - апетитно свинско месо с картофи"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • олио - 3 с.л.
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр. голям
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • копър - на вкус, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки.

В тенджера загрейте олиото, добавете месото и пържите до златист цвят.

Прибавете нарязания на по-едро лук и моркова, нарязан на шайби, разбъркайте и затворете капака на тенджерата, пържите до омекването на лука.

Добавете дафиновите листа, зърната черен пипер, червения пипер и предварително разтвореното доматено пюре в 100 мл вода и 1 к.л. захар (тя се добавя, за да убие киселинността на доматите).

Разбъркайте ястието и отгоре разпределете картофите, нарязани предварително на по-едри кубчета, посолете на вкус.

Затворете капака и готвите на много слаб огън за около 20 минути.

Прибавете счуканите скилидки чесън и 1 черпак гореща вода, затворете капака.

След като манджата заври, добавете 2 черпака гореща вода, оставете да покъкри 5 минути и поръсете с пресен копър (може и сух), разбъркайте и отстранете ястието от котлона.

Свинското месо с картофи по руски е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: